بازی ویدئویی

معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت از سوی بریتانیا رد شد؟

سازمان نظارت بر رقابت و بازار بریتانیا در فاز اول بررسی‌های خود در خصوص معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت به نتیجه نرسید و با اشاره به چندین نگرانی مهم، اعلام کرد که احتمالا به‌زودی فاز دوم تحقیقات خود را آغاز می‌کند.

اوایل سال جاری میلادی بود که خبر خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت حسابی غوغا به پا کرد؛ معامله‌ای به ارزش ۶۸.۷ میلیارد دلار که مالکیت تمام استودیوها و بازی‌های این کمپانی سرشناس از جمله کال آو دیوتی را در اختیار ردموندی‌ها قرار می‌دهد. این خرید نگرانی‌هایی را برای شرکت سونی به همراه داشته و آن‌طور که به نظر می‌رسد، رقابت با مایکروسافت و پلتفرم ایکس باکس دشوارتر از همیشه می‌شود.

با توجه به اهمیت این معامله، سازمان‌های نظارتی شماری از کشورها نظیر آمریکا، برزیل و بریتانیا قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد را به طور دقیق بررسی می‌کنند. بر اساس قوانین، اگر این سازمان‌ها قراردادهای بزرگ را تایید نکنند، آن معامله علی‌رغم توافق طرفین به کلی لغو می‌شود. به همین خاطر، مایکروسافت در طول چند ماه اخیر همواره تلاش کرده تا اهداف خود از این معامله را به طور شفاف برای مسئولان مربوطه مشخص کند.

در این میان، سازمان رقابت و بازار بریتانیا مدتی پیش اعلام کرد که تحقیقات خود را درباره معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را آغاز کرده تا عواقب و نتایج این توافق تاریخی در کوتاه مدت و بلند مدت را مشخص کند. این سازمان پیش‌تر گفته بود که موضع خود را در روز یکم سپتامبر (دهم شهریور) اعلام می‌کند که حال در تازه‌ترین خبرها، به نظر می‌رسد که این نهاد چندان موافق تایید معامله نیست.

ماجرا از این قرار است که سازمان رقابت و بازار بریتانیا ساعاتی قبل در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این پرونده چند نگرانی برجسته و مهم وجود دارد. نگرانی اول در خصوص بازار بازی‌های ویدیویی است که در صورت ادغام مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد، تاثیر منفی روی رقابت بازار می‌گذارد. جدا از این مورد، این سازمان نگرانی‌هایی درباره بازارهای نوظهور دیگر همچون سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های ابری مطرح کرد.

مهم‌تر از این موارد، سازمان رقابت و بازار انگلستان معتقد است که بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، اولین و اصلی‌ترین رقیب مایکروسافت که می‌تواند تحت تاثیر معامله اکتیویژن بلیزارد قرار بگیرد، سونی است. طبق بیانیه این نهاد، مایکروسافت و سونی از نظر محتوا، مخاطبان و فناوری کنسول رقابت نزدیکی با یکدیگر دارند.

از این رو، سازمان نظارتی بریتانیا نگران کاهش قدرت سونی است. به گفته این نهاد، اگر خرید اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت تایید و تکمیل شود، شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار بازی‌های ویدیویی نگذارد. با این حال، زمانی که کنسول‌های نسل جدید ایکس باکس و پلی استیشن به بازار عرضه شوند، بسیاری از بازیکنان (حتی کاربران قدیمی پلی استیشن) احتمالا ایکس باکس را به عنوان کنسول بعدی خود انتخاب خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا