آشپزخانه

اسرار آشپزی؛ کدام ادویه برای کدام غذا ؟

برای خوشمزه شده هر غذا چه ادویه ای استفاده کنیم ؟

ادویه ها یکی از بهترین طعم دهنده های غذایی هستند که تنوع زیادی دارند و رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلفی دارند. در پخت وپز و تهیه اکثر غذاها برخی از انواع ادویه به کار می روند و بسیاری از ما همه روزه از انواع آن ها استفاده می کنیم. بهترین آشپزهای دنیا برای طعم دار کردن و عطر بخشیدن به هر غذایی از ادویه های متفاوت استفاده می کنند چرا که معتقدند هر غذا ادویه مخصوص خودش را دارد و برای درست کردن غذایی خوش طعم و متفاوت باید ادویه متناسب با آن را استفاده نمود.

در این بخش از نمناک ادویه رایج ترین غذاهای ایرانی را آورده ایم، برای یک بار هم شده این ادویه ها را به غذاهایتان بیافزایید تا طعم این غذاها برای همیشه در خاطرتان ماندگار شود.

ادویه قورمه سبزی

قورمه سبزی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که معمولا خانم های خانه این غذا را هر هفته در لیست غذاهایشان جا می دهند. برای اینکه قرمه سبزی بی نظیر با طعمی خوب و به یاد ماندنی تهیه کنید، ادویه ها را فراموش نکنید. پودر غوره یا پودر لیمو، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله خشک و پودر رازیانه مهم ترین ترکیبات ادویه برای پخت قرمه سبزی هستند که طعم قورمه سبزی را دوچندان می کنند.

ادویه خورشت قیمه

قیمه جزء خورشت های قدیمی و اصیل ایرانی است که با لپه، گوشت، لیمو عمانی و خلال سیب زمینی پخته می شود. ادویه های مخصوص خورشت قیمه زعفران، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه، هل، پودر جوزهندی، پودر گل محمدی و نمک می باشند که باعث می شوند که شما طعم یک خورشت قیمه بسیار خوشمزه را تجریه کنید.

 ادویه های قیمه

ادویه مرغ

گوشت سفید خواص مختلفی برای بدن دارد، به همین خاطر بسیاری از ما بیشتر در تهیه غذا از گوشت مرغ استفاده می کنیم. اگر دوست دارید مرغی که می پزید، بوی زهم نداشته و طعم بی نظیری داشته باشد و یا اگر عاشق زرشک پلو و مرغ هستید، این بار برای خوشمزه کردن مرغ می توانید از ادویه هایی مانند پودر تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر پیاز، پودر هل، پودر سیر، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زنجبیل، پودر نمک دریا و پودر زردچوبه استفاده کنید.

ادویه آبگوشت

آبگوشت یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که از پیاز و حبوباتی نظیر نخود و لوبیا، گوشت گوسفندی، دنبه، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی، سیب زمینی و ادویه و چاشنی های مختلفی تشکیل می شود. استفاده مناسب از ادویه ها طعم این غذا را خوشمزه و بی نظیر می کند. ادویه های لازم برای پختن آبگوشتی لذیذ شامل پودر فلفل سیاه، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر لیمو عمانی، مرزه، پودر دارچین، زردچوبه و جوز هندی می شود. با افزودن این ادویه ها به آبگوشت طعم دیزی رستوران ها را به یاد خواهید آورد.

 ادویه آبگوشت

ادویه ماهی

ماهی یکی از غذاهای خوشمزه ای است که طرفداران زیادی دارد اما طعم ماهی مردمان شمال و جنوب کشورمان بی نظیر است. علت طعم خوب این غذا به کار بردن برخی ادویه ها در طبخ آن است که در از بین بردن بوی ماهی بسیار تاثیرگذار است مخصوصاً اگر به درستی انتخاب شود. برای گرفتن بوی ماهی از پودر خردل، نمک، فلفل سیاه، پودر برگ بو، پودر میخک، زنجبیل هل و دارچین استفاده کنید. به کار بردن این ادویه ها علاوه بر خوشمزه شدن طعم ماهی موجب گرم شدن طبع آن نیز می شود.

ادویه ماکارونی

ماکارونی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که کودکان و بزرگترها از خوردن آن لذت می برند. برای خوش طعم و خوشمزه کردن ماکارونی افزودن برخی از ادویه ها به این غذا بسیار موثر است. تخم گشنیز، دارچین، هل، میخک، زنجبیل، آویشن، فلفل سیاه، جوز هندی، ادویه کاری، پاپریکا از بهترین ادویه ها هستند که می توانید از این ترکیب برای طعم دار کردن ماکارونی استفاده کنید.

 ادویه برای ماکارونی

ادویه لازانیا

یکی از غذاهای ایتالیایی محبوب ایرانی ها لازانیا است که تهیه آن نیازمند به فوت و فن هایی است. برای طعم دار کردن لازانیا از ادویه هایی مانند پیاز، سیر، ریحان خشک، رازیانه نمک فلفل سیاه جعفری استفاده کنید و بدانید راز خوشمزگی لازانیا در بکار بردن این ادویه ها است.

ادویه پیتزا

پیتزا یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر جهان است که برای ترد و خوشمزه کردن آن می توان از ادویه های مخصوص استفاده نمود. ادویه پیتزا شاید مهم ترین راز طعم متفاوت دستپخت یک آشپز حرفه ای باشد. مواد اولیه ادویه پیتزا شامل ریحان، پونه کوهی، آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، رزماری، جعفری، گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، پاپریکا و نمک است که می توانید براساس ذائقه تان به ترکیب آن موادی را اضافه کرده یا از آن چیزی کم کنید.

 ادویه برای پیتزا  

ادویه پلویی ساده و مخلوط (لوبیا پلو، عدس پلو, باقالی پلو و …)

برنج یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در دنیا می باشد. در ایران اغلب برنج ساده را در کنار انواع کباب و خورش های مختلفی سرو می کنند. برای خوش عطر نمودن برنج ساده یک قاشق غذاخوری ترکیب پودر دارچین، پودر زیره سیاه، پودر گل محمدی و یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر هل، فلفل سیاه و پودر جوز هندی به آن بیافزایید.

اگر علاقمند به خوردن برنج های مخلوط مانند عدس پلو، لوبیا پلو و یا انواع پلوهای مخلوط هستید، می توانید از ترکیب پلو ساده همراه با پودر میخک (نصف قاشق مرباخوری) و زنجبیل (یک قاشق مرباخوری) استفاده کنید.

ادویه کباب کوبیده

کباب کوبیده از غذاهایی می باشد که نیاز به مهارت های خاص دارد که یکی از این مهارت ها، اضافه کردن ادویه خاص به آن است. اگر می خواهید کباب کوبیده ای خوش عطر و طعم همانند کباب های رستورانی داشته باشید، سماق، پودر پیاز، پودر لیمو عمانی، زردچوبه، پودر زنجبیل، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر خردل، زیره سیاه، پاپریکا و نمک را مخلوط کنید و به کباب بیافزایید. این نوع ادویه را می توانید برای کباب های دیگری مثل بختیاری، برگ، چنجه، کتلت، کباب شامی و کوفته قلقلی استفاده کنید.

 ادویه انواع غذاها

ادویه کوکو سبزی

کوکو سبزی یکی از غذاهایی است که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه ی این غذا، غیر از سبزی و مواد اولیه مختلف از ترکیب ادویه هایی استفاده می شود که طعم و بوی بی نظیری به این غذا می بخشد. پودر گل محمدی، کاری، دارچین، فلفل سیاه از ادویه های مناسب کوکو سبزی هستند.

قانون و فرمول ادویه برای انواع غذای ایرانی

4.669

این مطلب مفید بود ؟636

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا