تکنولوژی

آیا واقعا شیائومی به خاطر تبعیت از قوانین صادرات، گوشی‌هایش را در ایران و چند کشور دیگر غیرفعال می‌کند؟!

شیائومی در چند کشور دنیا حضور رسمی ندارد. این چند کشوری، حتی شامل آمریکا هم می‌شود. اما خب، هر کسی می‌تواند گوشی‌های شیائومی را بخرد و شخصا وارد این کشورها کند و یک خرده‌فروشی راه بیندازد. این برای ما که داخل ایران هستیم، چیز بدیهی و ساده‌ای است که وسایلمان را از تولیدکننده‌هایی که ایران را پشتیبانی نمی‌کنند، بخریم!

با اینکه صادرات رسمی به برخی از کشورهای دنیا، منطبق با قوانین شیائومی نبود (یا دست کم شیائومی می‌خواست بقبولاند و تظاهر کند که راضی به چنین چیزی نیست!)، اما مداخله فعال هم نمی‌کرد و جلوی صادرات مجدد و باواسطه و دور زدن تحریم‌ها را هم نمی‌گرفت.

اما طبق یک خبر جنجالی اعلام شد که گوشی‌های شیائومی در کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و کریمه به زودی غیرفعال خواهند شد و این کار از سوی خود شیائومی صورت خواهد گرفت.

البته در فوروم‌هایی مانند فوروم مشهور xda-developers و نیز در شبکه اجتماعی ردیت، از چند ماه پیش تک گزارش‌هایی از غیرفعال شدن گوشی‌های شیائومی پیدا می‌شد. اما از انتهای هفته قبل، موارد گزارش بیشتر بوده است. کاربری از کوبا  گزارش کرده‌که گوشی‌‌اش قفل شده و پیام زیر روی لاک اسکرین گوشی درج شده:

قوانین شیائومی اجازه فروش یا پشتیبانی از محصول را در منطقه‌ای که شما سعی کرده‌اید گوشی‌تان را فعال کنید، نمی‌دهد. لطفا برای اطلاعات بیشتر با خرده‌فروش‌ها تماس بگیرید.

سفارش طراحی سایت در کارلنسر با قیمت توافقی
خرید بلیط لحظه آخری هواپیما از فلایتیو
لیزر هموروئید

درمان بواسیر در کلینیک تخصصی هموروئید تهران

کلاه تبلیغاتی

در ضمن گزارش شده که با تغییر رام و نصب رام شخصی هم احتمالا مشکل حل می‌شود.

ما معمولا به قوانین و شرایط فروش شرکت‌ها توجه نمی‌کنیم، اما نگاهی به بند ۱۴.۲ شیائومی مشخص می‌کند که ممنوعیت فروش، به روشنی تصریح شده.

در این بند نوشته شده که فروش محصولات در قالب صادرات مجدد از کشور مجاز به کشور یا ناحیه‌ «ممنوع» مورد قبول شیائومی نیست. در این بند به وضوح از کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و منطقه کریمه روسیه نام برده شده است. در این بند نوشته شده که صادرات کالاها باید منطبق بر قوانین آمریکا و کشور وارد کننده باشند، گرچه محدود به این قوانین هم نیستند.

در این بند گفته شده که اگر خریداری در ناحیه مجاز محصول این شرکت را بخرد و بخواهد به کشور دیگری صادر کند، باید مجوز صادرات دریافت کند.

هنوز از داخل ایرانی گزارش قابل اعتمادی در مورد بروز این مشکل نداریم. گوشی‌های شیائومی به خصوص در رده زیر ۱۰ میلیون تومان مورد علاقه بسیاری هستند و باید دید که آیا در روزهای آینده چنین مشکلاتی بروز خواهند کرد یا خیر.

گرچه در مجموع به نظر می‌رسد که این خبر ژست شیائومی برای پرهیز از جریمه‌های نقض تحریم آمریکا باشد، اما فعلا گزینه امیدوارکنده نصب کاستم رام پیش روی کسانی است که با این مشکل مواجه خواهند شد.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا